Ingegroeide teennagels

Ingegroeide teennagels komen meestal voor bij de grote tenen maar ook ander tenen kunnen aangetast worden. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom zo'n teennagel ingroeit kan om verschillende redenen zijn. Soms ligt het aan het schoeisel (te nauw, te smal). Vaak licht het echter ook aan de bouw van de teen zelf (licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt). Echter ook veelvoorkomend is het te kort inknippen van de nagel in de hoekjes.

Ingegroeide nagels komen relatief veel voor bij pubers. Waarschijnlijk is dit het gevolg van een combinatie van dunne nagels (door snelle groei), en te kleine schoenen (ook vaak door snelle groei). Bij oudere mensen is het vaker doordat de nagels verdikt zijn en/of de stand van de tenen veranderd is waardoor er meer druk ontstaat.

Behandelen en voorkomen ingegroeide nagels...

Wij begeleiden jullie bij het voorkomen van ingegroeide teennagels maar ook kunnen er klachten ontstaan wanneer de nagel nog niet de huid doorboord heeft en kunnen wij u hierbij verder helpen met onze kennis als gespecialiseerd voetverzorgster.

Als u klachten heeft of u twijfels over deze nagelproblematiek...

Kan u best bij ons een afspraak plannen om de mogelijkheden samen te bespreken.