Wat is een ingegroeide teennagel? Hoe ontstaat hij?

 

Ingegroeide teennagels komen meestal voor bij de grote tenen maar ook ander tenen kunnen aangetast worden. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom zo'n teennagel ingroeit kan om verschillende redenen zijn. Soms ligt het aan het schoeisel (te nauw, te smal). Vaak licht het echter ook aan de bouw van de teen zelf (licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt). Echter ook veelvoorkomend is het te kort inknippen van de nagel in de hoekjes.

Ingegroeide nagels komen relatief veel voor bij pubers. Waarschijnlijk is dit het gevolg van een combinatie van dunne nagels (door snelle groei), en te kleine schoenen (ook vaak door snelle groei). Bij oudere mensen is het vaker doordat de nagels verdikt zijn en/of de stand van de tenen veranderd is waardoor er meer druk ontstaat.

Nagelbeugel (Ora spange)

Nagelbeugeltechnieken worden toegepast bij ingroeiende nagels. Ingroeiende teennagels (vaak aan de grote teen) zijn een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn : druk door slecht passende schoenen, het verkeerd – te kort – knippen van nagels en een weke nagelomgeving door veel te baden of transpiratie.

Probeer niet zelf langdurig een ingroeiende nagel te behandelen. De pedicure heeft daartoe de geschikte instrumenten en technieken om de nagel drukvrij te leggen en zo het ingroeien van de nagel te voorkomen.

Nagelbeugel (BS spange)

BS Spange

De meest moderne, medische techniek om ingegroeide teennagels snel en succesvol te verhelpen is het BS-Spange systeem.

De beugel zelf is een bladveervormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast (witte kunststof met een dikte van iets meer dan 1 mm). Deze wordt dwars op de nagel gelijmd. Hierdoor neemt de BS-Spange de kromming van de nagel aan. Doordat de beugel weer terug wil naar de oorspronkelijke vorm worden de zijkanten van de nagel opgelift. Hierdoor zult u direct voelen dat de pijn minder wordt of zelfs volledig verdwenen is.

 

De BS-Spange behoudt zijn werkkracht 4 á 6 weken.

 

De beugel is medisch getest en is klinisch getest.

 

BS-Spangen zijn ideaal voor:

  • Ingegroeide teennagels.

  • Ontstoken ingegroeide teennagels.

  • Likdoorns in de nagelplooi.

  • Geschikt voor diabetici.

BS-Spange voordelen zijn onder andere:

  • Eenvoudige behandeling.

  • Geen metaal allergieën.

  • Door afsluiting hygiënisch.

  • Pijnloos.

Nadeel: Voor bepaalde Patiënten zijn deze niet geschikt (vb. als de nagel te hevig gekruld is).

ADRES

KIEWITSTAAT 155

3500 HASSELT

011/454468

INFO@DILIZZY.COM

MAAK UW AFSPRAAK TELEFONISCH 

OF VIA DE ONLINE AGENDA