122848640_3260746284051005_6349425937494

Oncologie voetzorg

Onze praktijk is opgeleid om een veilige voetzorg te verlenen aan oncologische patiënten.

Ons doel is de voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en/of te houden.

Behandeling van kanker

iemand die een behandeling voor de ziekte kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen. Een behandeling met chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijvoorbeeld bijwerkingen geven aan de nagels en huid van de voeten.

Ook kan de lichamelijke weerstand in een bepaalde periode van de behandeling laag zijn. Voor de voetzorgverlener is het van belang te weten wanneer zo'n periode zich voordoet, omdat bepaalde behandelingen dan niet verricht mogen worden.

Intake gesprek

Als eerst wordt er een intake en een voetscreening gedaan in een huiselijke sfeer.

Samen overlopen we een korte vragenlijst en onder meer over de klachten, het ziekteverleden, eventuele medicatie en orthopedische hulpmiddelen.

Als iemand actief wordt behandeld tegen kanker, is het belangrijk dat de verpleegkundige of behandelende arts aangeeft dat er geen contra- indicatie is voor de voetzorg (indien van toepassing krijgt u een toestemmingsformulier mee).

 

Nadien passen we de eerstelijns voetzorg toe zodat we het nodige kunnen behandelen of een ontspannende voetzorg kunnen aanbieden.

Het is ook dan van belang dat de patiënt zich thuis voelt en kan genieten van deze verzorging.

OVV behandeling

De behandeling bestaat uit: Het verwijderen van pathologische eelt, het verzorgen van de nagels, het reguleren van ingegroeide nagels en het repareren van gespleten nagels.

Een ontspannende voetmassage als afsluiter.

Oncologie huidzorg

Iedereen ziet er graag goed uit. En wie er goed uitziet, voelt zich ook beter en heeft meer zelfvertrouwen.

Dat is zo voor wie gezond is maar ook voor wie ziek is.

Bij kanker krijgt het lichaam het hard te verduren.

De behandelingen kunnen bovendien voor onaangename nevenwerkingen zorgen. Een juiste natuurlijke huidverzorging kan een ondersteunende rol spelen en allerlei ongemakken verzachten.

Niet alleen de huid gaat er beter van worden maar ook de patiënt gaat eens heerlijk ontspannen om even de zorgen te vergeten wat ook het innerlijke gaat verzorgen.

Oncologie gelaatsverzorging

Deze verzorging is een perfecte verzorging als de huid een diepe verzorging nodig heeft na chemotherapie of andere therapieën tegen kanker.

De verzorging kan tijdens of na de behandeling gedaan worden afhankelijk van hoe u zich voelt.

De verzorging heeft een hoge concentratie aan vitamine C.

Vitamine C vormt een bescherming tegen schadelijke oxidanten. Het neutraliseert de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor het verouderen van de cellen.

Glycerine zorgt voor het herstel van de natuurlijke hydrolipide barrière om de huid beter te beschermen. Aloë vera verzacht geïrriteerde huid, verfrist en hydrateert.

Calendula extract werkt ontstekingsremmend, verzachten en helend.

Een ideale verzorging voor de huid terug te herstellen en verzorgen op een natuurlijke manier!

101393173_2840338089425162_7343294689086

Me time is heel belangrijk in een moeilijke periode... Gun jezelf een verwen momentje