VOETREFLEX 

masaka-voetreflex-003-e1536322661211 (1)

Wat is Voetreflextherapie?

In voetreflexologie worden verschillende Druktechnieken gebruikt om specifieke reflexgebieden op de voeten te stimuleren. De bedoeling is een gunstig effect te bekomen in andere, corresponderende delen van het lichaam zoals organen, beenderen, wervels, spieren enz.


Bij deze behandeling nodigen we je lichaam uit om in 'homeostase' te gaan en zo haar Zelfherstellend Vermogen te optimaliseren alsook de natuurlijke aarding weer te activeren. Er wordt een stroming op gang gebracht zodat je lichaam en geest kunnen ontladen van alle overbodige spanning en blokkades. Het resultaat is dat jij op termijn weer stevig in je schoenen kan staan. 

Tijdens de behandeling maken we gebruik van diverse druk en energetische technieken uit de Westerse en Oosterse reflexologie. 

De werking van Voetreflextherapie?

  • creëert algehele ontspanning en welbevinden

  • stimuleert de bloedcirculatie

  • bevordert de zuurstof- en voedingsstofvoorziening                  

  • verbetert de zenuw en hormoonfuncties.  

  • bevordert de afvoer van afvalstoffen

Voor wie is deze therapie geschikt?

Voetreflexzonetherapie kan uitkomst bieden voor jonge en oudere mensen bij zowel emotionele als lichamelijke klachten waaronder hoofdpijn, obstipatie of chronische aandoeningen. Het kan ook alleen als ontspannende massage worden gebruikt.

Hou er echter wel rekening mee dat een behandeling aanvullend of ondersteunend kan zijn, maar nooit een andere behandeling kan vervangen. Bij lichamelijk klachten adviseer ik altijd contact op te nemen met de huisarts.

De helende werking van massage is wetenschappelijk bewezen!

De systematische strijkingen, knedingen en het kloppen van de spieren werkt over de huid op het daaronder gelegen weefsel en leidt tot reacties van de zenuwen, die weefselhormonen met haarvatenverwijdende werking afgeven en daarmee een betere doorbloeding van huid en spieren bereikt. Ook wordt de afvoer van afvalstoffen in gang gezet. Daarna kunnen voedingsstoffen de cellen beter bereiken. Pezen en spieren ontspannen zich, worden elastischer en losser.

Twee vormen van behandeling.

 Neurologische massage bij:

  •   acute klachten 

  •   klachten met een lichamelijke oorzaak


Energetische massage bij: 

  •   chronische klachten  

  •   klachten met psychisch- emotionele achtergrond 

  •   tijdens zwangerschap


 Hiermee wordt de vicieuze cirkel doorbroken. Dit kan het natuurlijk evenwicht in het lichaam herstellen.

De behandeling

Behandeling gebeurt met de handen. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is.                

Hoe gevoeliger een gebied is, hoe meer aandacht het nodig heeft. De gevoeligheid is voor iedereen anders en kan van keer op keer verschillen. Beide voeten worden altijd geheel behandeld.

Na de behandeling

De reacties na een voetreflex behandeling kunnen per persoon verschillen. Sommigen voelen zich heerlijk ontspannen of blij en als herboren en slapen vaak beter.

Anderen voelen zich rillerig, slaperig of loom. Als gevolg van een behandeling komen afvalstoffen vrij. Daardoor kunnen mensen na een behandeling last hebben van hoofdpijn of rugpijn. Dit verdwijnt weer na het drinken van water.

Drink na de behandeling  minimum twee glazen water om de vrijgekomen afvalstoffen makkelijker uit het lichaam te verwijderen. 
De reflexoloog helpt u de samenwerking tussen lichaam en geest herstellen. Hoeveel behandelingen nodig zijn verschilt per persoon, maar zal variëren tussen de 4 en 12 behandelingen.  

Voetreflex consulente

foto%20Wendy%20Reynders.website_edited.j

Wendy Reynders